Telefon informatii: 0252-395190

  • Primaria Comunei Branistea

    Bine ati venit
prev next

Primar

Nume: Marin Ion
Data nașterii: 21.10.1955
Apartenenta politica: PSD

Viceprimar

Nume: Toma Constantin
Data nasterii: 
Apartenenta politica: PSD

Secretar

Nume: Blăgniceanu Ionut
Data nașterii: 21.12.1984

Contabil

Nume: Mitroi George-Adrian
Data nașterii: 18.04.1988

Prezentare generala

     Localitatea Braniştea este atestata pentru prima data în anul 1835 pe o harta rusească. Din date de arhiva, localitatea Branişte a avut statut de comuna până în anul 1968 când are loc ultima împărţire administrativă a tarii şi reorganizarea pe judeţe; atunci se desfiinţează mai multe comune printre care şi comuna Braniştea care apare apoi împreună cu satul Goanţa în componenta comunei Vânători. Comuna Branişte se va reînfiinţa în anul 2004 cu doua sate în componenta, prin adoptarea Legii 84/2004 pentru înfiinţarea unor comune.

     Localităţile Braniştea şi Goanţa s-au dezvoltat în zona de câmpie în care terenurile arabile sunt predominante şi justificau cultivarea pământului şi în special grădinăritul ca activitate de bază în practica tradiţională, în limitele gospodăriilor populaţiei afirmate ca mici unităţi de producţie agricolă. Spaţial, localităţile s-au dezvoltat compact, în forma areolara, una în continuarea celeilalte, despărţite de pârâul Drincea. Cu o populaţie relativ mare şi care începe sa se stabilizeze, cu acces facil la un drum naţional, comuna are perspective de dezvoltare pe baza valorificării potenţialului agricol de care dispune.

Activitatea consiliului local

Ultimele actualizari in listele de hotarari, proiecte de hotarari, minute si procese-verbale de sedinta, declaratii de avere si de interese le gasiti mai jos in link-urile rapide.